top of page
  • Doet de behandeling pijn?
    De behandeling is voelbaar, maar zeker niet pijnlijk. Vaak wordt epileren als pijnlijker ervaren. Wij nemen alle nodige maatregelen om te zorgen dat de behandeling zo pijnloos mogelijk is.
  • Hoe ziet het genezingsproces eruit?
    De dagen na de behandeling zullen de wenkbrauwen eerst donkerder worden, totdat ze na ongeveer 5-7 dagen beginnen te vervellen en korstjes losraken. Tijdens het vervellen ontstaan er lege plekken in de wenkbrauwen en zul je nauwelijks pigment zien in de huid. Dit hoort bij het genezingsproces, het pigment heeft ongeveer 4-6 weken de tijd nodig om weer terug te keren naar het huidoppervlak. Schrik hier niet van als de kleur nog niet volledig naar wens is. Bij de nabehandeling worden de puntjes op de i gezet.
  • Hoelang blijft het resultaat zichtbaar?
    Powder Brows blijft gemiddeld 1,5 – 2 jaar mooi zitten. Dit is afhankelijk van huidtype, levensstijl en nazorg. We raden bijna altijd een jaarlijkse touch-up aan, zodat de kleur en intensiteit het mooist blijft.
  • Wat is het verschil tussen Microblading en Powder Brows?
    Powder Brows en Microblading zijn beide PMU behandelingen, echter is er verschil. Met Powder Brows kunnen natuurlijke pixels aangebracht worden en verzadigd worden naar wens. De Powder Brows wordt tussen de eerste en tweede huidlaag geplaatst en vervaagd kleurecht, in tegenstelling tot Microblading. Hierbij worden er alleen hairstrokes geplaatst alsof je meer haartjes hebt. Microblading wordt in de derde huidlaag aangebracht, is een pijnlijke behandeling en geeft vrij veel littekenweefsel.
  • Hoe lang duurt de behandeling?
    De eerste behandeling duurt gemiddeld 2,5 uur. Tijdens de behandeling bespreken we de wensen en mogelijkheden. Bepalen we de kleur en tekenen we uitgebreid de vorm van je wenkbrauwen. Daarna starten we pas met het pigmenteren van de huid en bespreken we na afloop de nazorg. De nabehandeling die na 6-8 weken plaatsvindt duurt ongeveer 1,5 uur.
  • Is een nabehandeling noodzakelijk?
    Ja. Voor een mooi resultaat is een nabehandeling te adviseren. Het pigment dat tijdens de eerste behandeling in de huid wordt gebracht verliest ongeveer 40-60% van zijn kleur. Daarom is het belangrijk om tijdens de eerste behandeling een tint donkerder te kiezen. Een nabehandeling tussen de 6-8 weken is altijd nodig om de laatste puntjes op de i te zetten. In uitzonderlijke gevallen kan een derde behandeling nodig zijn.
  • Ik heb botox, mag ik behandeld worden?
    Je mag behandeld worden indien je de botox behandeling 4 weken geleden hebt gehad. Wij adviseren om eerst PMU te nemen.
  • Mag je PMU laten zetten als je zwanger bent?
    Je mag geen permanente make up behandeling ondergaan wanneer je zwanger bent. Dit komt omdat hormonen ervoor zorgen dat pigment minder goed kan pakken in de huid. Ook is er nog te weinig onderzoek gedaan voor zwangere vrouwen.
  • Kan PMU bij iedereen worden toegepast?
    Helaas is het niet mogelijk om bij iedereen PMU toe te passen. Daarom is het belangrijk om vooraf aan te geven of je huidaandoeningen hebt. Dan kan kunnen wij aangeven of een behadeling wel of niet mogelijk is. Op de volgende plaatsen brengen wij geen PMU aan: op plekken waar u het afgelopen jaar plastische chirurgie of bestraling hebt ondergaan op een litteken dat minder dan een jaar oud is op een plek die minder dan zes weken geleden is getatoeëerd op een plek waar minder dan drie maanden geleden een tatoeage is weg gelaserd of waar de laserwond nog niet genezen is op geïrriteerde huid zoals bultjes, donkere moedervlekken, wijnvlekken of zwellingen. Heeft u diabetes? Bij diabetes (suikerziekte), is PMU in sommige gevallen af te raden omwille van een minder goede wondheling. Hierdoor kunnen kleurverschillen in het pigment ontstaan en is het resultaat niet mooi. Niet alle patiënten hebben echter een slechte wondgenezing. Bij de meeste patiënten is het dus geen probleem mits zij de zich houden aan de nazorg die voorgeschreven wordt. Neem de lijst met contra-indicaties goed door via de sub pagina bij afspraak maken om te kijken of jij wel of geen behandeling kunt ondergaan.
  • Wat moet ik vermijden na de behandeling?
    Vermijd 7 dagen watercontact, 2 weken direct zonlicht, 4 weken zonnebank. Probeer tot 3 dagen na de behandeling geen intensieve activiteiten uit te oefenen i.v.m. het zweet. Ook adviseren wij om na de behandeling geen make-up aan te brengen tot alle korstjes zijn verdwenen.
  • Worden mijn wenkbrauwen weggeschoren tijdens de behandeling?
    Nee. Tijdens de behandeling wordt een mooie vorm gegeven aan de wenkbrauwen. Vaak worden de haartjes die niet bij de vorm horen geëpileerd of voorzichtig weggeschoren.
  • Vanaf welke leeftijd mag ik een behandeling ondergaan?
    Een permanente make up behandeling is geschikt voor iedereen met een leeftijd vanaf 16 jaar. Hierbij is geen toestemming vereist van je ouders.
  • Mag ik behandeld worden tijdens mijn menstruatie?
    Tijdens je menstruatie is het mogelijk om je te behandelen.
  • Hoelang blijft het resultaat zichtbaar?
    Lippigmentatie blijft gemiddeld 2-3 jaar zitten. Dit is afhankelijk van huidtype, levensstijl en nazorg. We raden altijd een touch-up binnen 2 jaar aan, zodat de kleur en intensiteit het mooist blijft.
  • Hoe ziet het genezingsproces eruit?
    De eerste dagen na de behandeling zullen de lippen eerst donkerder/feller zijn, totdat ze na ongeveer 4 dagen beginnen te vervellen. Tijdens het vervellen ontstaan er lege plekken in de lippen en zal het pigment lichter ogen. Dit hoort bij het genezingsproces, het pigment heeft ongeveer 4-6 weken de tijd nodig om weer terug te keren naar het huidoppervlak.
  • Kan ik de kleur zelf bepalen?
    Zeker! Wij hebben een ruime kleurkeuze en mengen alles op maat. Neem daarom jouw favoriete lippenstift mee, zodat we onze pigmenten daarop kunnen aanpassen. Voor het meest zichtbare resultaat adviseren wij om een tint donkerder te kiezen dan uiteindelijk gewenst.
  • Ik heb lipfillers, is de behandeling geschikt voor mij?
    Ja, lippigmentatie is een mooie aanvulling voor de lippen bij lipfillers. Je kan 4 weken nadat fillers hebt genomen een behandeling bij ons nemen. En andersom, 2 weken na de lippigmentatie mag je weer fillers.
  • Is de behandeling pijnlijk?
    Lippigmentatie is niet geheel pijnloos. De lippen worden worden vooraf verdoofd waardoor de behandeling aangenamer voelt dan zonder verdoving. Je mag 1 uur voor de behandeling paracetamol nemen. Geen NSAID’s zoals Ibuprofen, Diclofenac of Naproxen. Uiteindelijk is de behandeling zeer goed te doen. Dit verschilt wel per persoon met bijbehorende pijngrenzen.
  • Wat als ik ooit een koortslip heb gehad?
    Heb je in het verleden een koortslip / herpes virus gehad? Dan raden wij aan om te starten met 1 tabletje (geen vloeibare vorm), L-Lysine te gaan slikken twee weken voor de Lip Blush behandeling. Deze tabletjes dien je tot en met 4 dagen na de Lip Blush behandeling door te gebruiken. L-Lysine is een product wat ervoor zorgt dat de kans op een koortslip sterk onderdrukt wordt. Een koortslip / actieve infectie, zorgt er voor dat de Lip Blush behandeling niet optimaal kan genezen. L-Lysine kan alleen in tabletvorm worden gebruikt tijdens de Lip Blush behandeling. Deze informatie is niet van toepassing wanneer je eerder geen last hebt gehad van een koortslip.
  • Ontstaat er een zwelling na permanente make up lippen?
    Na een permanente make up lippen behandeling kan er een zwelling ontstaan. Vaak is de zwelling na een paar uur weer voorbij. Het advies is dan ook om op de dag van de behandeling geen verdere afspraken te plannen. De dag erna is dit geheel weggetrokken en zal het lijken alsof je lippenstift op hebt.
bottom of page